Geçtiğimiz dönem, senaryo yüzünden 'Kuzey Rüzgârı'ndan ayrılan Kadir İnanır, önümüzdeki haftalarda TRT'de ekrana gelecek 'Recep Reis' için kamera karşısına geçiyor.

Günlerdir süren görüşmelerin ardından yapımcı Mahmut Özden (Marmara Prodüksiyon) ile anlaşma imzalayan İnanır'a dizide, en son 'Elveda Derken'de Zeynep'i oynayan Burcu Kara eşlik ediyor.

Dönem dizisi olarak planlanan 'Recep Reis' için, daha önce de 'Karayılan'ın çekildiği Sabah Gazetesi'ne ait İstanbul-Samandıra'daki arazi üzerine kurulan plato hazırlandı.


Karayılan'daki Gaziantep evleri, camileri ve caddeleri Karadeniz evlerine ve sokaklarına dönüştürüldü. Cuma günü yapılacak deneme çekimlerinin ardından da ekip, tesislere yerleşecek.

Diziye konu olan Recep Reis, Kurtuluş Savaşı yıllarında Rize'de yaşamış gerçek bir şahsiyet. 'İpsiz Recep' lakabıyla ünlenen Recep Reis, cesareti ve gözüpekliğiyle tanınmaktadır. Bu isimle anılmasının sebebi ise elinde avucunda ne varsa kendini düşünmeden yoksullara dağıtmasıdır.

Kurtuluş Savaşı'nda balıkçı tekneleriyle Kuvay-ı Milliye'ye asker ve silah taşıdığı dönemlerde adı halk kahramanına çıkar.

Kendi oluşturduğu grubu ile düşmana karşı savaşıp birçok başarı elde eden Recep, vatana olan hizmetleri karşılığı Atatürk tarafından ödüllendirilmek istense de verilen parayı kabul etmez.

kaynak : superpoligon


Recep Reis,Kadir İnanır,Karayılan,Elveda Derken,Trt,Burcu Kara,Kurtuluş Savaşı,Recep Reis trt,Recep Reis yeni dizi,Recep Reis oyuncuları,

No comments