Onur ile Şehrazat Uzanlar’ın yalısına taşındı
Uzanlar’ın 17 yıl konut olarak kullandığı, TMSF’nin el koyduğu Yeniköy’deki Ahmet Afif Paşa yalısı, Binbir Gece dizisinin çekimi için sezon sonuna kadar kiralandı.

Şehrazat ve Onur’un oturacağı yalı için TMSF’ye her ay 30 bin YTL ödenecek

Şehrazat (Bergüzar Korel) ve Onur’un (Halit Ergenç)’in düğünüyle sezon finalini yapan “Binbir Gece” milyonları merak içinde bırakmıştı. Şehrazat’ın gelinliğiyle kanlar içinde yere düşmesi herkesi heyecanlandırmıştı. Yeni sezon çekimlerine başlayan dizide yenilik ve sürprizlerin de ardı arkası kesilmiyor. Dizideki en büyük yenilik çekimlerin gerçekleştirdiği villanın değiştirilmesi oldu. Binbir Gece’yi Arap ülkelerine satmaya hazırlanan yapımcı firma TMC, Araplar’ın hayran olduğu Boğaz’da yalı arayışı içine girdi.

Çivi çakmak bile yasak

Araplar’ın beğeniyle izlediği Gümüş dizisinin çekimlerinde kullanılan tarihi Abud Yalısı gibi bir yer arayan yapımcı firma TMC kısa sürede amacına ulaştı. Şirket, Kemal Uzan’ın 17 yıl konut olarak kullandığı, 4 yıl önce TMSF’nin el koyduğu Yeniköy’deki Ahmet Afif Paşa Yalısını kiraladı. Ancak TMSF 95 yıllık geçmişi olan yalının çeşitli şartlarla dizi setine dönüştürülmesine izin verdi. Bu şartlardan en önemlisi ise 1 çivi bile çakılmaması oldu. Hatta TMSF bunun için bir çalışanını da çekimler boyunca yalıda bulunması için görevlendirdi.



TMC Haziran sonuna kadar kiraladığı yalı için TMSF’ye her ay 30 bin YTL ödeyecek. Bu yalı dizide nikah masasına oturan Onur ve Şehrazat’ın aşk yuvası olacak. Dizinin ana karekterleri Şehrazat ve Onur evlendikten sonra yeni hayatlarını burada sürdürecek.

Yalıya El Thani de talip oldu


Kemal Uzan’ın 17 yıl yaşadığı Ahmet Afif Paşa yalısı, mimarisi ve büyüklüğü itibariyle İstanbul Boğazı’nın eşsiz yapılarından biri. Nokta Dergisi’nde yayınlanan haberde, yalıya yaklaşık 40 milyon dolar değer biçildiği belirtildi. 3 bin 700 metrekare arsa üzerine kurulan yalının arkada 17 bin 500 metrekarelik bir de korusu mevcut. Bir zemin, iki normal ve bir çatı katından oluşan yalının toplam 21 odası mevcut. Bunun yanında dört seyir kulesi ve her katta la r bulunuyor. 95 yıllık bir geçmişi olan yalıya Sabah ve atv’nin ortağı Katar Emiri Şeyh El Thani’ni de talip olmuştu

Binbir Gece,Binbir Gece dizisi,Binbir Gece dizi müzikleri,Binbir Gece yeni bölüm,Binbir Gece yeni sezon,Binbir Gece dizi özetleri,Binbir Gece haberleri,Binbir Gece şehrazat,Binbir Gece halit ergenç,Binbir Gece uzanlar,Binbir Gece atıf paşa yalısı,Binbir Gece onur,Binbir Gece 

Kaynak:vatangazetesi.com

No comments